Profesionistii domeniului proiectarii si constructiilor afirma ca

“Panourile-sandwich cu fetele din materiale compozite si structurile de rezistenta pentru constructii din materiale compozite sunt materialele ideale pentru constructii (civile, industriale etc.) datorita proprietatilor fizico-mecanice deosebite pe care le au. Preturile actuale mari ale acestor panouri le fac utilizabile numai in cazul unor constructii speciale. Tinand cont atat de dinamica preturilor materialelor de constructii clasice, cat si de dinamica preturilor acestor materiale performante, numeroase studii tehnico-economice si de prognoza realizate de specialisti reputati (North American Architects Association; Japanese Building Research Institute, TIFAC – Technology Information, Forecasting & Assessment Council) arata ca panourile sandwich cu fetele din materiale compozite cat si structurile de rezistenta pentru constructii din materiale compozite vor deveni competitive ca pret in jurul anului 2010 – 2015 si vor fi principalele (imbatabile) materiale de constructii pentru urmatorii cel putin 150 – 200 de ani”.

Panourile vor fi folosite pentru constructii avand rol de structura de rezistenta, de termoizolatie, de hidroizolatie.

Recompensele sunt astfel alese incat persoanele ce sustin acest proiect vor primi discounturi dupa intrarea in productie. Aceste persoane isi vor putea incepe o afacere din cumpararea & vanzarea, montarea acestor panouri. Sau din folosirea lor pentru dezvoltari imobiliare.

Panourile sunt extrem de versatile, putand fi folosite pentru termoizolatii, hidroizolatii, constructii locuinte, constructii containere, constructii poduri.

Costurile de productie sunt de 4-5 ori mai mici fata de panourile sandwich existente pe piata dar care nu au performantele mecanice si de rezistenta chimica ale panourilor noastre.

Principalele avantaje ale constructiilor realizate cu aceste panouri sunt:

 • Izolare termica foarte buna.
 • Incarcatura utila poate fi foarte mare (10 – 60 t);
 • Masa constructiei este mai mica decat in cazul oricarei variante clasice.
 • Nu mai necesita operatii de vopsire pentru ca fetele pot fi obtinute, direct din fabricatie, in orice culoare lucioasa sau mata si pot fi de culori diferite;
 • Asamblarea este simpla si nu mai necesita operatii de sudare;
 • Toate materialele pot fi ignifuge;
 • Constructie modulata care permite realizarea unei game largi de dimensiuni fara modificari ale matritelor;
 • Durata de viata mare: (50 – 150) ani;
 • Structura de rezistenta (longeroane, traverse si stalpi) este continua, fara imbinari, obtinandu-se astfel proprietati mecanice foarte bune (principiul hamacului).
 • Costul de fabricatie este foarte competitiv.
 • Se pot obtine constructii avand din start izolatie termica si izolatie electromagnetica (cusca Faraday)
 • Constructia este din start hidroizolata
panouri-12
panouri-11
panouri-10
panouri-9
panouri-8
panouri-7
panouri-6
panouri-5
panouri-4
panouri-3
panouri-2
panouri-1

2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.