Șase medalii pentru olimpicii români, la Balcaniada de Matematică pentru Juniori

Șase medalii – una de aur și cinci de argint – reprezintă bilanțul lotului olimpic de juniori al României, prezent la a XIX-a ediție a Olimpiadei Balcanice de Matematică, desfășurată în perioada 24 – 29 iunie, la Belgrad.

Medalia de aur a fost obținută de Theodor Mihai Iliant, elev la Colegiul Național ””Mircea cel Bătrân”” din Constanța, iar medaliile de argint au revenit Alexandrei Timofte  (Colegiul Național de Informatică ””Tudor Vianu”” din București), elevilor Lenca Iarina Cuturela și Ioan Andrei Nicolae  (de la Liceul Internațional de Informatică din București), lui Ștefan Răzvan Bălăucă (Colegiul Național ””Mihai Eminescu”” din Botoșani) și lui Ioan Paul Petru Tîrlișan (Școala Gimnazială ””Mihai Eminescu”” din Bistrița-Năsăud).

Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori (OBMJ) este o competiție anuală destinată elevilor din statele situate în regiunea balcanică.

La ediția din acest an au participat concurenți din 19 țări (11 state cu statut permanent și 8 cu statut de invitat).

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs