Compania slovacă AeroMobil a anunţat că va lansa pe piaţă, în 2017, prima maşină zburătoare din lume. Modelul Aeromobil 3.0 a primit toate autorizaţiile necesare, astfel că de la prototip la producţia de serie se va trece cât de curând, relatează GadgetReport.ro

Aeromobil-3.0-gadgetreport.ro_-540x304

Stefan Vadócz, purtătorul de cuvânt al AeroMobil, a declarat că AeroMobil 3.0 se transformă în câteva secunde din maşină în avion, utilizând infrastructura deja existentă pentru maşini şi avioane.  Modelul este alimentat cu gaz şi are aripi care se pliază.

am_foto_02-540x304

Maşina zburătoare are două locuri, o autonomie de zbor de 700 km şi o viteză maximă de 160 km/h.

AeroMobil nu a anunţat preţul maşinii zburătoare, însă acesta ar urma să fie de ordinul sutelor de mii de euro. Mai multe detalii aflaţi de pe site-ul oficial.

AeroMobil 3.0 nu este primul proiect de maşină zburătoare din lume. GadgetReport.ro vă prezenta, recent, noi detalii despre proiectul Terrafugia, lansat de americani.

Testat în laboratoarele de la Massachusetts Institute of Technology (MIT), modelul Terrafugia TF-X va avea o autonomie de zbor de 805 km şi o viteză maximă de 322 km/h. Maşina este gândită pentru patru persoane şi va fi dotată cu un motor de 300 CP.

Potrivit Terrafugia, noua maşină se află în stadiul de dezvoltare, iar trecerea la producţia de serie va avea loc într-un orizont de 8-12 ani.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs