România a câştigat două medalii de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică
FOTO: Agerpres

Lotul României a obținut două medalii de argint la Olimpiada Internațională de Lingvistică din Bulgaria, anunţă Ministerul Educației și Cercetării Științifice.

Medaliat cu aur la ediția precedentă, dar și la recent încheiata Olimpiadă Internațională de Biologie, Dan Mircea Mirea (clasa a XII-a, Colegiul Național “Frații Buzești” din Craiova) a obținut în acest an medalia de argint și premiul pentru “cea mai bună soluție găsită în rezolvarea unui subiect”. O distincție similară — medalie de argint — a cucerit și Teodora-Elena Solovan, elevă a Colegiului Național “Petru Rareș” din Suceava, se arată într-un comunicat al MECȘ.

Din lotul României la această olimpiadă au mai făcut parte medaliatul cu argint din 2014, Vlad Neacșu, elev la Liceul Internațional de Informatică din București, și Denisa Apetroaiei, elevă la Liceul Teoretic “Mihail Kogălniceanu” din Vaslui. Elevii români au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, profesori la Facultatea de Litere a Universității din București.

La ediția curentă a Olimpiadei Internaționale de Lingvistică (a XIII-a), desfășurată în perioada 20 — 24 iulie, în Bulgaria (Blagoevgrad), au participat echipe din 29 de țări.

Olimpiada Internațională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece olimpiade de științe, este un concurs organizat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe.

sursa


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs