România s-a întors cu două medalii de la Olimpiada Internațională de Lingvistică, unde a participat pentru a patra oară consecutiv.

Olimpiada Internațională de Lingvistică
FOTO: edu.ro

La ediția din acest an (a XIV-a), desfășurată  în perioada 25 – 30 iulie, în India (Mysore), au participat peste 150 de concurenți din 31 de țări de pe toate continentele.

Aflată la a doua participare la această competiție, Ioana Bouroș (Colegiul Național „Costache Negri” din Galați) a cucerit medalia de argint, iar colegul ei de echipă, Theodor Cucu (Colegiul Național „Mihai Viteazul” din Ploiești), a obținut medalia de bronz.

Din lotul României au mai făcut parte Robert-Paul Helmer (Liceul Teoretic „Avram Iancu” din Cluj-Napoca) și Gabriel-Cosmin Bolbotină (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara). Elevii români au fost pregătiți și însoțiți de Roxana Dincă și Adina Dragomirescu, cadre didactice la Facultatea de Litere a Universității București, potrivit tvr.ro.

Olimpiada Internațională de Lingvistică, una dintre cele douăsprezece competiții internaționale de științe, este un concurs structurat pe două niveluri: o probă individuală și o probă pe echipe.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs