Trei medalii de aur și o medalie de argint este bilanțul participării românești la Olimpiada Internațională de Chimie (la a 48-a ediție), desfășurată în perioada 23 iulie – 1 august 2016, la Tbilisi (Georgia).

Olimpiada Internațională de Chimie

Rezultatul, cel mai bun din istoria participării românești la această competiție, plasează România pe locul I in Europa și pe locul al II-lea în lume în clasamentul neoficial al țărilor participante (75), potrivit Ministerului Educației.

La ediția din acest an au fost prezenți 264 de competitori din 75 de țări.

Cei trei elevi români medaliați cu aur sunt Andrei Iliescu (absolvent al Liceului Internațional de Informatică din București), Paul Haidu-Gerea (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța), premiat cu „argint” în 2015, și Robert Cristian Râclea (clasa a XII-a/Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Galați).

De asemenea, lui Andrei Iliescu, câștigător al medaliei de aur și la ediția anterioară, i-a fost decernat premiul IUPAC (The International Union of Pure and Applied Chemistry) pentru cel mai mare punctaj din concurs.

Medalia de argint a fost obținută de Alexandra Dima, elevă în clasa a XI-a la Liceul Internațional de Informatică din București.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs