O maşină care se manevrează numai cu puterea minţii a fost testată miercuri în China, informează agenţia Xinhua, care precizează că acest gen de vehicul se va adresa mai ales persoanelor cu dizabilităţi motorii şi că momentul în care va apărea pe piaţă este încă îndepărtat.

Realizat de cercetători de la Universitatea Nankai din Tianjin (nord-estul Chinei), în colaborare cu producătorul de automobile Great Wall Motor, vehiculul captează impulsurile creierului utilizatorului cu ajutorul a 16 senzori, le analizează şi le transmite sistemului de procesare, care le interpretează drept comenzi de a accelera sau a frîna, sau de a manevra uşile. Acest proiect se alătură altor iniţiative asemănătoare, cum ar fi construirea de vehicule care se deplasează fără şofer, menţionează EFE.

Compania Google lucrează de mai mult timp în acest scop, iar firma chineză Baidu a anunţat, luna trecută, că speră să-şi lanseze propria versiune înainte de finalul anului în curs.


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.