BN-800 Reactorul viitorului rus se află în fruntea listei celor mai bune centrale nucleare din lume de către revista Power.

reactor nuclear

Reactorul BN-800 cu neutroni rapizi rus ale centralei nucleare ruse din Beloyarsk (Urali) a câștigat în 2016 premiul pentru cea mai buna centrală din lume, a anunțat POWER care este cea mai veche revista americana din domeniu.

Potrivit juriului, proiectul inovator al acestui reactor cu ciclu închis este capabil să influențeze evoluția întregii puteri nucleare civile. Rezolvă toate problemele din sectorul energetic: producerea energiei și tratarea deșeurilor radioactive.

Tipurile de reactoare rapide răcite cu sodiu tip BN pot reduce în mod semnificativ stocurile de combustibil nuclear uzat, care pot fi problematice. Nu are nevoie de uraniu îmbogățit. Lansat în iunie 2014, BN-800 este cel mai puternic reactor cu neutroni rapizi din lume (880 MW). Acesta a fost conectat la sistemul energetic rus din 10 decembrie 2015, iar operarea sa comercială a început la 1 noiembrie 2016.

BN-800 va deveni prototipul celor mai puternice reactoare BN-1200, primul din care va fi construit la Beloyarsk. Beloyarsk are de asemenea un alt reactor de acest tip, BN-600 (600 MW), care testează noi materiale de construcție și combustibil nuclear de peste 30 de ani.

Alte proiecte nucleare rusești au câștigat deja premii în Statele Unite. Reactorii nr. 1 de la Bouchehr (Iran) și Kudankulam (India) au fost numite proiecte ale anului 2014 de către o altă revistă americană, Power Engineering. Aceste instalații utilizează reactoare rusești VVER-1000.

Mai multe


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs