Geniul creativ din Africa continuă să iasă la iveală, permițând continentului să se afle în fruntea tehnologiei. Un tânăr kenyan tocmai a realizat o faptă remarcabilă.

dronă

E vorba de Arnold Bett, student la Universitatea din Nairobi și cercetător în domeniul electronicii, care a dezvoltat o dronă.

UAV-ul (UAV = Unmanned Aerial Vehicle, l. eng.) este alimentat de baterii reîncărcabile, zboară până la o înălțime de 200 de metri, cântărește 2,5 kg și poate transporta o camera standard, cu senzori speciali.

Pentru a testa performanța dronei sale, Bett a folosit-o deja pentru a obține date valoroase privind cartofii în creștere din Tanzania vecină.

Cercetatorii spun ca Octocopter a identificat 14 de soiuri de cartofi dulci în domenii în Mwanza, Tanzania prin intermediul teledetecției cu UAV.

Această inovație în colectarea datelor a fost salutat ca „revoluționar“ de către cercetători, deoarece „costa mai puțin, oferă mai multe informații și permite oamenilor de știință să analizeze proiecte la scară largă, fără utilizarea de sateliți.“

Dronele pot detecta zonele bolnave sau culturi sărace în apă, care pot ajuta la cartografierea sistemelor de irigare, au spus cercetatorii.

Având ambiția de a-l introduce în piață, Bett și-a prezentat, de asemenea, capodopera sa la o expoziție de inovații recente în Nairobi, în prezența președintelui kenyan, Uhuru Kenyatta.

„Președintele a fost impresionat de tehnologia noastră. Singurul lucru pe care el nu a înțeles cu adevărat este că noi o facem Tanzania și în parte pentru că nu avem licențe de zbor drone în Kenya, dar este foarte ușor pentru a obține un permis în Tanzania și aceasta este doar principala noastră provocare”, a declarat Bett pentru Africa News.

Într-adevăr, Bett nu îi este permis să zboare drona în Kenya, chiar dacă el a fost capabil să o folosească în Tanzania, spune ziarul on-line.

Autoritatea Aviației Civile din Kenya (KCAA) ar trebui să elaboreze reglementări care reglementează utilizarea de drone în Kenya. În prezent, pentru a opera o dronă, este necesar să se obțină o autorizație a KCAA și a Ministerului Apărării.

Sursă: Africatopsuccess


2%

din impozitul pe salariu

Din taxele pe salariul tău, poți alege ca 2% să meargă către articolele noastre și sprijinirea directă a Asociației pentru Antreprenoriat Comunitar, nu către stat. Ajută-ne să luptăm în continuare pentru cele ce-ți sunt dragi: Dezvoltarea Personală, Comunitară și Socială.

Descarcă formularul și depune-l la agenția ANAF de care aparții până pe 31 iulie.

Articole Asemanatoare si de Interes pentru Dvs